Fysiotherapie Melief

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken voor een behandeling?

Dit kan door het contactformulier in te vullen en te verzenden op deze pagina. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen via 06 2420 7377.

Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of een specialist?

U heeft sinds 2006 geen verwijzing meer nodig van een huisarts of specialist om onder behandeling te komen bij een fysiotherapeut. Wij zijn direct toegankelijk.

Wat moet ik meenemen bij de eerste afspraak?

Uw zorgverzekeringspasje, identiteitsbewijs, 1 badlaken en 1 handdoek i.v.m. de hygiëne en eventueel een verwijzing van de huisarts of specialist.

Hoe lang van te voren moet ik afbellen wanneer ik verhinderd ben?

Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht.

Worden de fysiotherapeutische behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Fysiotherapie Melief heeft overeenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. De behandelingen worden meestal volledig vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Je betaald hiervoor geen eigen risico. De hoeveelheid behandelingen die je jaarlijks vergoed krijgt hangt af van je zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden. Wanneer je geen recht (meer) hebt op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, komen de behandelingen voor eigen rekening.

Voor chronische indicaties en kinderen tot 18 jaar gelden er andere regels.

Meer informatie hierover

Wordt mijn huisarts ingelicht wanneer ik onder behandeling ben zonder verwijzing?

Wanneer u zonder verwijzing naar een fysiotherapeut gaat, vindt er een screening plaats. Hierna wordt bepaald of fysiotherapie, voor uw gezondheidsprobleem, de juiste behandelmethode is. De fysiotherapeut neemt u na de screening in behandeling of adviseert u om naar de huisarts te gaan. In beide gevallen wordt de huisarts, na uw goedkeuring, geïnformeerd. Wanneer u bent uitbehandeld zal er een eindverslag opgestuurd worden naar de huisarts.